Forum Zamówień Publicznych

czytelność wyszukiwarki
katarzynka 2012.01.02 10:00

katarzynka 2012.01.02 10:00
Być moze własciwa osoba to przeczyta i tak zmieni wyszukliwarkę szukio, iże jak wpisze np. zamówienia uzupełniające to wyskoczą mi tezy z orzeczeń a nie tylko sygnatury. Wtedy nie byłoby konieczności wchodzenia na każdy wyrok i czytania całych uzuasadnień często nie przystających do zapytnia.

Cytuj wypowiedź

Maciej Tomaka / Administrator 2012.01.04 23:00
Polecam zastosowanie bardziej konkretnych fraz. Zamówienia Uzupełniające to temat dosyć szeroki - proponuję zawęzić wyszukiwanie poprzez dodanie słów kluczowych.
Wypisywanie tez z wyroków jest ciekawym pomysłem, ale obecnie jest trudne do wprowadzenia w ramach aktualnej ceny produktu.

Cytuj wypowiedź

Amelia 2012.01.12 07:53
zamówienia uzupełniające będące przedmiotem rozpraw dotyczą jedynie wolnej ręki lub sposobu publikowania w Dzienniku Urzędowym Unii europejskiej, a to z powodu, że nasze ogłoszenia zawierają rubrykę dotyczącą zamówienień uzupełniającycch, natomiast ogłoszenia UE nie. W kwestii wyszukiwania nie znam lepszej wyszukiwarki nawet jak pokaże się 1000 wyroków dojdziemy do celu wyszukując dalej w wynikach wyszukiwania.

Cytuj wypowiedź

black_perch 2012.02.24 00:05
Być moze własciwa osoba to przeczyta i tak zmieni wyszukliwarkę szukio, iże jak wpisze np. zamówienia uzupełniające to wyskoczą mi tezy z orzeczeń a nie tylko sygnatury. Wtedy nie byłoby konieczności wchodzenia na każdy wyrok i czytania całych uzuasadnień często nie przystających do zapytnia.

Tezy są dobre dla leniwych ;) Ale z kolei tezy bardzo "spłaszczają" wyroki - wyrok może poruszać kilka wątków a teza zawęża tylko do głównego. Jak ktoś chce tezy to polecam programy z "lex" w nazwie ;)))

Cytuj wypowiedź

Aby wypowiadać się na forum należy się zalogować

Logowanie