Forum Zamówień Publicznych

artykuły biurowe
Zuzanna 2011.03.03 10:34

Zuzanna 2011.03.03 10:34
Witam !
Planuję w tym roku zakupić materiały biurowe i art. eksplaatacyjne do drukarek. Mam przeznaczone ok 50000 brutto na materiały biurowe oraz 45000 brutto na materiały eksploatacyjne. Ponieważ żadna z tych części nie przekracza kwoty 14000 euro to czy mogę dokonać tych zakupów poza ustawą Pzp.

Cytuj wypowiedź

Amelia 2010.03.23 22:32
materiały eksploatacyjne to nie to samo co materiały biurowe, uważam, ze śmiało można nie stosować ustawy jednakże z zastosowaniem art 44 ustawy o finansach publicznych, a jeśli jest to współfinansowane ze środków UE- całkowita musi być transparentność

Cytuj wypowiedź

Łukasz J. 2011.03.12 16:22
Nie jest tak prosto jak się może wydawać – spotkałem się z interpretacjami że artykuły biurowe mieszczą w sobie tez tusze i tonery… co nie jest takie oczywiste, ale z punktu zastosowania oraz tego że są dostarczane przez tych samych wykonawców obie strony mogą mieć argumentacje za i przeciw.
Aczkolwiek Ja osobiście sądzę że można traktować to jako osobne zamówienie i się wykłócić jeśli będzie taka potrzeba– choć znam Zamawiających którzy dla bezpieczeństwa to sumują – są jak zwykle dwie szkoły ;)

Cytuj wypowiedź

katarzynka 2012.01.02 11:58
Opisz przedmiot zgodnie z CPV i będziesz miał odpowiedź czy to to samo czy nie.

Cytuj wypowiedź

Aby wypowiadać się na forum należy się zalogować

Logowanie