Witam !
Planuję w tym roku zakupić materiały biurowe i art. eksplaatacyjne do drukarek. Mam przeznaczone ok 50000 brutto na materiały biurowe oraz 45000 brutto na materiały eksploatacyjne. Ponieważ żadna z tych części nie przekracza kwoty 14000 euro to czy mogę dokonać tych zakupów poza ustawą Pzp.
Cytuj wypowiedź
materiały eksploatacyjne to nie to samo co materiały biurowe, uważam, ze śmiało można nie stosować ustawy jednakże z zastosowaniem art 44 ustawy o finansach publicznych, a jeśli jest to współfinansowane ze środków UE- całkowita musi być transparentność
Cytuj wypowiedź
Nie jest tak prosto jak się może wydawać – spotkałem się z interpretacjami że artykuły biurowe mieszczą w sobie tez tusze i tonery… co nie jest takie oczywiste, ale z punktu zastosowania oraz tego że są dostarczane przez tych samych wykonawców obie strony mogą mieć argumentacje za i przeciw.
Aczkolwiek Ja osobiście sądzę że można traktować to jako osobne zamówienie i się wykłócić jeśli będzie taka potrzeba– choć znam Zamawiających którzy dla bezpieczeństwa to sumują – są jak zwykle dwie szkoły ;)
Cytuj wypowiedź
Opisz przedmiot zgodnie z CPV i będziesz miał odpowiedź czy to to samo czy nie.
Cytuj wypowiedź
Aby wypowiadać się na forum należy się zalogować